10 idei pentru un proiect de bucătărie reușit

hote insulare Gaggenau
Orice proiect de bucătărie reușit pornește de la un design inteligent și trebuie să includă aparatură și tehnologie de ultimă generație, dar și materiale de cea mai înaltă calitate. Iar când vine vorba despre o bucătărie de lux, cel mai mic detaliu face diferența. Știm că timpul este prețios, așa că îți venim în ajutor cu 10 idei de amenajare simple și de efect, în ton cu ultimele tendințe în domeniu. Urmează-le și nu doar că vei stârni invidia prietenilor, dar îți vei face viața mult mai ușoară.

1. Pornește de la un cuptor excepțional

Nu e nicio surpriză că orice maestru bucătar pasionat trebuie să aibă un cuptor pe care să se poată baza. Un companion fiabil și de nădejde atât pentru nevoile de zi cu zi, cât și pentru momentele în care îi vin oaspeți în vizită. Un cuptor bun este o investiție și o parte esențială a unui proiect de bucătărie. Oferta în domeniu este vastă, însă o variantă cu care nu poți da greș sunt cuptoarele Gaggenau. Alege un model din seria 400, 200 sau chiar clasicul Gaggenau EB 333. Este doar o chestiune de gust. Calitatea excepțională specifică legendarului brand german este garantată indiferent de alegere.

Cuptoare Gaggenau Seria 400

 2. Include spații de depozitare incorporabile

Ai în vedere cât mai multe spații de depozitare incorporabile. Poți face asta cu sertare glisante, dar și cu dulapuri, pe înălțime.

Un alt aspect foarte important este accesibilitatea. De exemplu, poți ascunde spații de sortare în interiorul bucătăriei, care te vor ajuta să organizezi ușor deșeurile pentru reciclare. Bonusul evident este că păstrezi în același timp aspectul impecabil al bucătăriei.

O altă variantă practică dar și atrăgătoare vizual o reprezintă rafturile și dulapurile deschise. Iar dacă alegi o culoare contrastantă pentru unul sau două dintre acestea rezultatul este unul de mare efect.

Desigur, poți incorpora în mobilă și aparatură electrocasnică, nu doar spații de depozitate. Un exemplu excelent în acest sens sunt mașinile de spălat vase Gaggenau. Respectând doar câteva detalii tehnice, fiecare model poate fi încastrat în mobilă, fiind atât practic cât și aspectuos.

 3.  Alege o chiuvetă performantă

Cel mai folosit element din bucătărie este chiuveta, așa că alocă un buget considerabil în această zonă atunci când îți planifici proiectul de bucătărie. Investește în materiale și sisteme durabile, care să reziste uzurii de zi cu zi pentru mult timp de-acum încolo.

Alege din varietatea de filtre de pe piață pentru a te bucura de cea mai pură apă, atât pentru cea rece, cât și pentru cea fierbinte. Vei economisi astfel un timp considerabil.

Indiferent de preferințele tale, asigură-te că îi oferi chiuvetei atenția cuvenită.

4. Acordă atenție sporită corpurilor de iluminat

Cum să apreciezi o bucătărie de lux fără suficientă lumină?

Alege să faci un statement în bucătărie cu ajutorul unui candelabru elegant. Pe lângă faptul că îți vei impresiona toți oaspeții, un candelabru îți va inunda bucătăria cu lumină și o va face să pară mai spațioasă. De asemenea, e mult mai ușor să gătești în lumina potrivită.

Dacă preferi un look futuristic în bucătărie, instalează lumini LED de-a lungul bancului de lucru sau sub dulapuri. Optează pentru variante care își schimbă culoarea pentru a crea o ambianță aparte. 

5. Alege finisaje de lux

O bucătărie de lux se remarcă prin personalitate. Orice proiect de bucătărie ar trebui să includă elemente deosebite, precum personalizarea dulapurilor – ia în considerare culori vibrante, sticlă fumurie sau metale trendy.

Furnirul de culoare închisă sau lemnul texturat sunt alte tendințe pe care le poți încorpora în proiectul tău de amenajare al bucătăriei.

Bucătăriile minimaliste cu mecanisme push-in au fost populare în ultimii ani, însă bucătăriile de lux se îndepărtează de acest trend și folosesc în schimb elemente unicat, precum mânere ornamentate.

Din punct de vedere vizual, mânerele de cupru sau de rose gold aduc un plus de căldură față de cele negre sau de oțel inoxidabil.

6. Mergi pe aparatură multifuncțională

Mână în mână cu aparatura incorporabilă, electrocasnicele multifuncționale sunt un must în orice proiect de amenajare al unei bucătării în anul 2022.

Profită de avansul tehnologic și creează o bucătărie inteligentă, cu efort minim. Poți regla lumina sau programa cina perfectă în doar câteva secunde cu ajutorul smartphone-ului personal.

Iar dacă alegi un cuptor Gagganau din seria 200, să știi că sunt compatibile cu aplicația Home Connect și pot fi controlate și monitorizate de la distanță. Pentru a maximiza experiențele culinare și vizuale, cuptoarele cu microunde și cu abur pot fi combinate cu sertarele termice și de vidare, precum și cu un espressor automat.

Cuptoare Gaggenau Seria 200

7. Folosește alternative de lux pentru pardoseală

Nu e niciun dubiu că atunci când ne gândim la pardoseală de lux gândul ne zboară automat la marmură decadentă. Însă dacă vrei ceva diferit în bucătăria ta, te poți îndrepta către alte două variante de lux:

  1. Mozaic Marocan sofisticat

Există o varietate extraordinară în ceea ce privește design-ul gresiei. Poți opta pentru gresie vintage recondiționată, gresie handmade, pardoseală făcută la comandă sau mozaic – cumpărate din magazine de specialitate sau chiar de la artiști dacă îți dorești ceva cu adevărat unic.

  1. Lemn prelucrat

Cu un strat subțire de furnir la suprafață și o bază din panouri fibrolemnoase durabile sau placaj, lemnul prelucrat este mai ușor de întreținut decât cel masiv. Este mult mai rezistent și nu necesită finisare sau refinisare ulterioară.

Pe lângă pardoseală în sine, poți adăuga un covor luxuriant pentru a crea un look intim dar sofisticat. Oferta este generoasă, așa că sigur vei găsi ceva pe gustul tău.

8. Optează pentru hote și extractoare ascunse  în proiectul tău de bucătărie

Odată cu folosirea tot mai mult a bucătăriei ca spațiu de entertainment, s-a născut nevoia de a ascunde obiectele inestetice sau de a le pune în altă lumină. Ventilatoarele compacte de tavan sau hotele telescopice sunt tot mai prezente într-un proiect de amenajare a bucătăriei.

Un reper în categoria sa este extractorul suspendat în tavan Gagganau seria 200.

Aspectul exterior al extractorului, lat de 120 de cm, se caracterizează prin subtilitate estetică, fiind integrat perfect la nivelul suprafeței tavanului. Acesta poate elimina eficient vaporii și mirosurile neplăcute rezultate în timpul gătitului și poate fi controlat manual sau prin intermediul aplicației Home Connect.

09. Încorporează două insule de bucătărie

Un design în formă de U este ideal pentru un proiect de bucătărie de lux pentru că acest stil este mai spațios și permite integrarea unei insule centrale pentru prepararea mâncării sau pentru depozitare.

În funcție de spațiul disponibil, poți avea chiar două astfel de insule. Una ca banc de lucru și una pentru entertainment la petreceri, astfel încât să îți poți întreține oaspeții fără să îi ții în imediata vecinătate a mâncării.

Mulți oameni scapă din vedere cât de important e să sta confortabil la insula din bucătărie și ajung să facă o echilibristică precară pe scaune de bar incomode. Asigură-te că șezutul și chiar spătarul sunt tapițate, astfel încât să stai cât mai comod. Ca bonus, poți incorpora stații de încărcare pentru laptop sau telefon mobil în insulă, transformând-o într-un spațiu multifuncțional. Cu atât mai util în cazul în care ai nevoie să lucrezi de acasă.

10. Integrează piese statement în proiectul tău de bucătărie

O bucătărie de lux este menită să impresioneze. Fie prin calitate, design, ușurința de operare, durabilitate, sau factorul wow. Pentru a obține efectul scontat, îți sugerăm să incluzi în proiectul de amenajare al bucătăriei tale de vis:

Un wok pe inducție sau un grill încorporat în insula de bucătărie pentru momentele în care vrei să gătești cu public.

Un răcitor de vinuri încorporat pentru a avea mereu la îndemână sticlele preferate.

Un sertar încălzit pentru a-ți ține cina la temperatura optimă fără a fi nevoie să înghesui farfuriile în cuptor.

Un specialist în proiecte de lux te poate ghida astfel încât proiectul tău de amenajare a bucătăriei să corespundă perfect nevoilor tale, dar și celor mai înalte standarde și tendințe în domeniu.
Pentru o experiență sofisticată și complet personalizabilă fă-ne o vizită în showroom-ul din Strada Polonă numărul 68.

Programează o vizită în showroom

Str. Polonă, nr. 68-72, București