Bucătăriile open space: de ce sunt atât de populare și cum sunt ele încorporate în casele moderne

Există o tendință de necontestat în designul interior care domină de câțiva ani buni. Planurile deschise (open floor), și în special bucătăriile open space, devin din ce în ce mai populare, iar pentru mulți cumpărători chiar o condiție atunci când caută o casă nouă. Ceea ce ridică întrebarea: de ce sunt bucătăriile open space atât de populare și cum sunt ele încorporate în casele moderne?

Ce este un plan deschis și de ce este popular?

Un plan deschis combină două sau mai multe secțiuni tradiționale pentru a crea un spațiu mult mai mare. În mod obișnuit, aceste zone ar fi separate de pereți sau uși, făcându-le să se simtă mici și izolate. Scopul principal al unui plan deschis este de a conecta principalele spații comune ale casei: camera de zi sau sufrageria și bucătăria. Super compartimentarea din trecut este regândită pentru a crea spații polivalente. Astfel, se creează mediul propice pentru o viață socială bogată. Planurile deschise permit o fluiditate de la o cameră la alta, în care barierele dintre gazde și oaspeți se estompează pentru a crea un sentiment de comunitate, de apartenență.

Planul deschis creează senzația de spațiu

Unul dintre principalele motive pentru care bucătăriile open space devin din ce în ce mai populare este faptul că fac camerele să pară și să se simtă mai mari. Bariere precum pereții și ușile separă zonele casei și te pot face să te simți îngrădit. Îndepărtarea acestor obstacole va deschide zona și va face întreaga casă să pară mai spațioasă. Deschiderea camerelor comune precum bucătăria este esențială pentru a te simți confortabil și în largul tău, atât ca proprietar cât și ca oaspete. Cu atât mai mult cu cât sunt zonele în care ne petrecem majoritatea timpului.

Cu toate acestea, deschiderea bucătăriei nu este genul de renovare pe care o poți realiza pe cont propriu. Eliminarea pereților, cu atât mai mult a celor de rezistență, se face doar de către profesioniști avizați, singurii în măsură să o poată face în condiții de siguranță.

Bucătăria devine centrul de necontestat al casei

În multe case, bucătăria este mai mult decât un loc pentru gătit. Este inima locuinței, o zonă în care familia se adună pentru a pregăti și a lua masa, dar și pentru a petrece timp împreună. O bucătărie funcțională pornește de la „triunghiul bucătăriei”, care constă în aragaz, frigider și chiuvetă. Asigurându-vă că aceste trei lucruri formează un triunghi și sunt distanțate corespunzător, veți avea ca rezultat o bucătărie plăcută din punct de vedere estetic, dar și funcțională. Iar asta va face diferența atunci când gătiți și socializați cu familia și prietenii.

Bucătăria open space îți oferă mai multă siguranță și o viziune de ansamblu asupra zonelor comune

Adevărul este că bucătăriile open space, deși au devenit mai populare în ultimii ani, au început să se răspândească încă din anii 1970. Cu toate acestea, deseori asociem planurile de etaj deschise cu modernitatea. Familiile în creștere preferă de obicei o casă modernă datorită spațiului pe care îl oferă în zonele în care ele își petrec cea mai mare parte a timpului. În același timp, sunt ideale pentru părinții care lucrează de acasă și au nevoie de o zonă polivalentă.

Foarte important, bucătăriile deschise sunt mai sigure pentru copii oferindu-le acestora posibilitatea de a-i urmări îndeaproape în orice moment, indiferent dacă pregătesc cina în bucătărie sau lucrează la computer în sufragerie. Pereții reprezintă un obstacol în calea vizibilității. Cu cât este zona mai deschisă, cu atât vizibilitatea crește și părinții își pot urmări nestingheriți copiii chiar și atunci când nu sunt în imediata lor vecinătate.

Insulele de bucătărie și dispariția mesei tradiționale

Pe lângă faptul că aveți o vedere bună asupra copiilor în timp ce pregătiți cina, bucătăriile open space cu insule încorporate sunt, de asemenea, un loc excelent pentru a se aduna întreaga familie pe parcursul zilei. Spre deosebire de o masă de bucătărie tradițională în care familiile se adună doar în timpul mesei, insulele mari de bucătărie sunt mai versatile. În timp ce părinții folosesc insula din bucătărie pentru a tăia legumele, a pregăti mesele sau pentru a lucra de acasă, copiii își pot face simultan temele sau proiectele de artă pe cealaltă parte a insulei.

Insula de bucătărie permite, de asemenea, o socializare mai eficientă între gazdă și oaspeți, cea dintâi nemaifiind izolată într-o altă zonă a casei în timp ce restul se distrează în sufragerie. De ce nu, bucătăriile open space și insulele în special, pot face din pregătitul și luatul mesei un proces colaborativ, în care sunt implicați toți cei prezenți.

Aspect ordonat, minimalist

Multe bucătării open space au un design minimalist, ceea ce face ca spațiul să pară mai ordonat și mai așezat. Pur și simplu nu este loc pentru dezordine pentru că totul este la vedere. Prea multe articole inutile, ustensile de bucătărie sau cărți de bucate pot face ca zona să se simtă mult mai mică, chiar și într-o bucătărie open space. De aceea, o sortare riguroasă va face diferența în aspectul general al încăperii.

Iluminarea spațiului

Lumina naturală este unul dintre cele mai mari plusuri într-o bucătărie open space, redând o senzație de spațiu întins și aerisit, chiar și atunci când suprafața nu este atât de generoasă. Apoi, corpurile de iluminat comune vor transmite lumină din cameră în cameră, iar zona deschisă va permite instalarea mai multor ferestre, și deci a luminii naturale să pătrundă pe tot parcursul zilei. Atunci când căutați o casă nouă este esențial să luați în considerare câte ferestre încap în fiecare cameră. Datorită abundenței de lumină naturală pe care o vor aduce, cu cât puteți amplasa mai multe ferestre în casă, cu atât mai bine. Nu este o surpriză că lumina naturală crește productivitatea, ne ajută să dormim mai bine și ne îmbunătățește starea de spirit. Deci, în timp ce proiectați o bucătărie open space, amintiți-vă să includeți o mulțime de ferestre.

Oricare ar fi viziunea ta, experții Kitchen Inc. te pot ajuta să o transpui în realitate. Vizitează-ne pe Strada Polonă nr.68-72 și începe călătoria către bucătăria ta de vis.