Electrocasnicele inteligente – trăsătură definitorie pentru orice bucătărie de lux

hota inclinata gaggenau

Tehnologia inteligentă a pătruns rapid în viețile noastre, influențând felul în care trăim, lucrăm sau mâncăm. Impactul îl resimțim din ce în ce mai mult în interiorul căminului nostru, iar bucătăria nu face excepție. De la design și funcționalitate până la felul cum preparăm și consumăm alimentele, tehnologia smart ne oferă noi perspective de a îmbunătăți experiența culinară. Iată câteva exemple prin care bucătăriile se pot transforma grație dotărilor inteligente:

  1. Electrocasnicele inteligente

Electrocasnicele inteligente precum cele create de Gaggenau includ frigidere, cuptoare, plite mașini de spălat vase sau espressoare performante. Ele vin dotate cu tehnologii avansate precum senzori, camere și conexiune Wi-Fi, făcând posibilă comunicarea cu telefonul utilizatorului. Astfel, plitele dotate cu tehnologii de control a temperaturii asigură un gătit la temperaturi precise și constante, cuptoarele inteligente cu abur asigură gătitul optim prin programe automate ajustabile și un control excepțional de precis al temperaturii, în timp ce frigiderele anunță utilizatorul atunci când sunt pe cale să se epuizeze anumite ingrediente precum și personalizarea zonelor de răcire în funcție de tipurile de alimente stocate sau nevoile punctuale ale utilizatorului.

  1. Cântarele și termometrele inteligente – sonda de temperatura pentru cuptorul Gaggenau

Cântarele și termometrele inteligente permit măsurători exacte și controlul temperaturii în timpul gătitului. Sonda termică ca parte a cuptoarelor inteligente Gaggenau măsoară temperatura preparatelor cu o precizie de până la un grad, fiind ajustabilă în timp real pentru cele mai bune rezultate. Cântarele inteligente pot ajuta, de asemenea, utilizatorii să își urmărească aportul caloric și informațiile nutriționale pentru fiecare produs cântărit.

  1. Sistemele de ventilație inteligente

Sistemele de ventilație inteligente precum hotele Gaggenau din gama 400 pot fi programate pentru a regla viteza și nivelul de zgomot în funcție de fumul și aburul din bucătărie, cu accent pe o calitate cât mai bună a aerului filtrat. Acestea pot fi, de asemenea, controlate prin intermediul aplicației sau a comenzilor vocale. In plus, intensitatea luminilor hotei se adaptează la iluminatul general din bucătărie, accentuând într-un mod plăcut perimetrul de lucru.

  1. Iluminatul inteligent

Iluminatul inteligent poate fi programat pentru a se ajusta în funcție de momentul zilei, pentru a crea o atmosferă confortabilă și pentru a economisi energie. De exemplu, lumina poate fi setată să devină mai caldă și mai redusă în intensitate pe parcursul serii pentru o atmosferă mai relaxată. Acest lucru este valabil, de fapt, pentru toată locuința.

  1. Asistența vocală

Asistența virtuală precum cea de la Google sau Amazon începe să fie folosită pe scară largă chiar și în bucătărie. Cu ajutorul lor se pot controla aparatele sau electrocasnicele pentru a seta intervalul de funcționare sau chiar pentru a căuta rețete. De asemenea, aplicația Home Connect de la Gaggenau oferă si ea opțiuni variate specifice fiecărui aparat în parte, transformând practica culinară într-una comodă și eficientă pentru orice bucătar, amator sau profesionist.

Descoperă și tu universul GAGGENAU la showroom-ul Kitchen Inc de pe strada Polonă, numărul 68, București, locul unde luxul și calitatea se întâlnesc pentru a da naștere celor mai sofisticate produse!